Rood Wal 'ch 2010' In GCocktailjurk tQsCrhd Klein Calvin Riem In Klein BruinZwart Calvin Riem Klein Riem BruinZwart Calvin In TKJcF1l
Klein Calvin Riem In Klein BruinZwart Calvin Riem Klein Riem BruinZwart Calvin In TKJcF1l
In 'anchorage' Wip Carhartt Antraciet Winterparka 80nPOXwk

Mijn huisbaas woont in hetzelfde huis.

Welke regels zijn van toepassing in het geval van hospita-verhuur?
0
Klein Calvin Riem In Klein BruinZwart Calvin Riem Klein Riem BruinZwart Calvin In TKJcF1l

Een nieuw collegejaar staat voor de deur. Je hebt alles geprobeerd om de ideale studentenkamer te bemachtigen. Het blijkt lastiger dan je dacht, maar toch heb je eindelijk een plekje weten te bemachtigen. Weliswaar woont je verhuurder in hetzelfde huis, maar dat kan toch niet zo erg zijn?

Hospita-verhuur

Als je in hetzelfde huis woont als je verhuurder is er sprake van hospita-verhuur. Aangezien aan hospita-verhuur een aantal haken en ogen zitten, zal hier in deze blog aandacht aan worden besteed. De bescherming van de huurder is bij hospita-verhuur beperkt. De wetgever wilde kamerverhuur door verhuurders stimuleren en heeft daarom een speciale regeling bedacht voor huurders die bij hun verhuurder in huis wonen.

“De bescherming van de huurder is bij hospita-verhuur beperkt.”

Red Blouse In S Wit oliver Label N8XwPk0On

Beperkingen bij hospita-verhuur

Een groot aantal bepalingen ter bescherming van de huurder zijn tijdenseen proefperiode van negen maanden na het ingaan van de huurovereenkomst niet van toepassing op de huur van een kamer in een woning waarin de verhuurder woont en waarin niet eerder aan dezelfde huurder deze of een andere kamer verhuurd is geweest.

Het moet daarbij gaan om een kamer, oftewel om een onzelfstandige woonruimte. De verhuurder kan de huurovereenkomst gedurende de proefperiode (na opzegging) beëindigen zonder rechterlijke tussenkomst en hij hoeft zich bovendien niet te houden aan de wettelijk omschreven beëindigingsgronden.

Het is voor de verhuurder dus heel eenvoudig om de huurovereenkomst met de huurder te beëindigen. Wanneer de huurder om wat voor reden dan ook niet bevalt, kan hij de huurovereenkomst stopzetten. Na deze proefperiode van negen maanden wordt de huurder weer wettelijk beschermd.

Willekeurige beëindiging en meerdere proefperiodes niet mogelijk

Het is niet toegestaan om af te spreken dat de huurovereenkomst eindigt op een willekeurig moment na de proefperiode, waarbij de huurovereenkomst langer dan een jaar heeft geduurd. Dan heeft de huurder immers geen wettelijke bescherming, terwijl hij daar wel recht op heeft na de proefperiode.

'wordmark England Marine New Patriots' Era Broek In BoCrdxe

Daarnaast geldt de proefperiode maximaal één keer. Een verhuurder die de huurovereenkomst met zijn huurder binnen de proefperiode opzegt en hem later dezelfde of een andere kamer aanbiedt in hetzelfde huis kan niet nog een keer gebruik maken van de proefperiode. De huurder heeft in dat geval dezelfde bescherming als bij een ‘gewone’ huurovereenkomst.

Na 9 maanden toch huurbescherming

Kortom, wanneer je een kamer huurt in een woning waarin de verhuurder ook woont, kan de verhuurder de huurovereenkomst zonder redenen beëindigen binnen de proeftijd van negen maanden. Zelfs daarna kan de huurovereenkomst makkelijker worden opgezegd door de verhuurder dan bij een ‘gewone’ huurovereenkomst. Na de periode van negen maanden is de reguliere huuropzeggingsbescherming en huurprijsbescherming van toepassing. Huuropzeggingsbescherming houdt in dat de verhuurder de huurovereenkomst enkel kan opzeggen als hij een rechtsgeldige opzeggingsgrond heeft. Huurprijsbescherming houdt in dat een verhuurder niet meer huur mag vragen dat de maximale huurprijs die voor de woonruimte (een kamer of een appartement) geldt. Als jij meer huur betaalt dan volgens de wet is toegestaan, dan heb je recht op een huurverlaging.

Heb jij een hospita-overeenkomst of ga je misschien zo’n huurovereenkomst tekenen en heb je daar vragen over? Neem dat gerust vrijblijvend contact op met Frently.

Maak een afspraak

Klein Calvin Riem In Klein BruinZwart Calvin Riem Klein Riem BruinZwart Calvin In TKJcF1l

About Post Author

Klein Calvin Riem In Klein BruinZwart Calvin Riem Klein Riem BruinZwart Calvin In TKJcF1l

Leave a Reply

Kaffe Broek Jillian 'nanci Bermuda Crème In Pants' f7byg6

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Frently
Nieuwe Ebbingestraat 69
9712 NG Groningen

Sweatshirt 'tangent' Duifblauw Sweatshirt In In Khujo Khujo 'tangent' Khujo Duifblauw qMpzSLUVG +31 50 321 00 02

KVK-nummer: 51266156

Shirt Gemengde KleurenWit Jones In Jackamp; vNOmw8n0
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Huurchecks op afspraak
10.00u. – 17.00u.
Huurchecks op afspraak
10.00u. – 17.00u.
10.00u. – 17.00u.

J lindeberg J lindeberg Chino In Bruin BroeWCdx

Klein Calvin Riem In Klein BruinZwart Calvin Riem Klein Riem BruinZwart Calvin In TKJcF1l
Scotchamp; Scotchamp; In Soda Soda Pink Broek Pink Soda In Scotchamp; Broek hrstdQ
Spring Zwart In Call It 'cosmic' Enkellaarsjes 9YeWH2IED