Muiltjes Birkenstock Birkenstock HemelsblauwZwart 'arizona' In pzMUVqS

Afbeelding: -

Duizenden eerstejaars trekken deze dagen door de Limburgse studiesteden. Ze maken kennis met medestudenten, studiestad en opleiding. Hebben ze al een kamer? Of blijven ze toch liever bij pa en ma?

Zijn die prijzen per maand of per week? Een ouder Brits echtpaar bestudeert geïnteresseerd de etalage van een kamerverhuurbedrijf in hartje Maastricht. Er hangen studio’s en appartementjes in van zeshonderd tot meer dan duizend euro. Per maand, niet per week. Cheap, vindt het stel. Het is een kwestie van perspectief.

Gaan studeren in Limburg is niet ingewikkeld. Wie op kamers wil, hoeft niet al te lang ze zoeken want zowel in Maastricht, Heerlen als Sittard zijn er kamers zat. Alleen Venlo kampt met een wachtlijst, zo blijkt uit een rondgang langs kamerbureaus en studentenorganisaties. Muts Chillouts GoudAntraciet Muts In In Chillouts 'edward' Chillouts 'edward' 'edward' Muts In GoudAntraciet bf7gYyv6

Volgens Maastricht Housing, dat bemiddelt voor studenten van Maastricht University, Hogeschool Zuyd en de Jan van Eyck Academy, hoeven eerstejaars studenten niet te lang te zoeken naar woonruimte. „We hebben geen kamernood. Het aanbod is nagenoeg gelijk aan andere jaren, al zien we wel een toename van het aantal particulieren dat wil investeren in appartementen, studio’s en kamers”, laat een woordvoerder weten.

Klik hier voor het hele artikel en probeer de krant digitaal vier weken gratis.

  • Tweet In Nixon Ss' Horloge 'sentry GoudZwart Analoog tQrhxsBodC
  • In Nixon Ss' Horloge 'sentry GoudZwart Analoog tQrhxsBodC

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje